Yazılım İhracatına Devam!

..üstüne basa basa, altını çize çize…

M. Fevzi Korkutata
2 min readJan 8, 2023

𝐘𝐚𝐳𝐢𝐥𝐢𝐦 𝐢𝐡𝐫𝐚𝐜𝐚𝐭𝐢𝐧𝐚 𝐝𝐞𝐯𝐚𝐦… 🇹🇷

Telefonica Peru’ya Yazılım İhracatı

Telekomünikasyon devi Telefonica Peru’ya verdiğimiz yazılım çözümü hizmetini 3 yılın sonunda tamamladık. Şimdi bir 3 yıl daha uzatılması konusunda anlaşmaya vardık. Bu sadece para ile ölçülecek basit bir yenileme değil, üstüne basa basa, altını çize çize ne anlamada geldiğini aşağıda madde madde sıralayalım.

1. Ürettiğimiz iki yazılım ürünümüz global ve en büyük TELCO firmalarından birinde kullanılması; iyi derecede ENTERPRISE yazılım ürünü yazabildiğimizin ispatıdır. Ülke olarak kendimize güvenimiz tam ve eksiksizdir.

2. Bir yazılım ürününü sadece satmak yeterli değildir; eğer ürün iyi yazılmışsa, dokümantasyonu iyi yapılmışsa, çevre birimleri (forum, blog, ticket, bug report… vb.) iyi düşünülmüşse devamı da geliyor. Sattıktan sonra desteğini vermek çok ayrı bir meziyet ve uzmanlık gerektiyor. Demek oluyor ki biz bunları da yapabilmişiz.

3. Yıllık abonelik bedeli esaslı lisanslaması olan bir yazılım ürünü; Fortune-500 bir firma tarafından 3 yıl kullanılıp; üzerine bir 3 yıl daha kullanılmak isteniyorsa, o yazılım ürünü sorun çözüyordur. Demek oluyor ki, SÜRDÜRÜLEBİLİR bir yazılım çözümü geliştirebilmişiz.

4.Kurumsal dünyada yazılım ürününü piyasaya sürdükten sonra, güncel olmasını sağlamak, yeni özellikler eklemek, kullanıcı deneyimini takip edip iyileştirmeleri yapmak çok önemlidir. Demek oluyor ki; yeni özellikler ve güncellemeler ile süper ligde tutunmuşuz ve küme düşmemişiz. Aksine 3 yıl daha ligde kalmayı garantilemişiz.

5.Diğer ülkelerin büyük kurumsal şirketlerine satış yapmak çok zorlayıcıdır. Uluslararası ticaret süreçlerini, yerel satış stratejilerini, lokal ülke üçüncü parti partnerlik anlaşmalarını iyi yapmak gerekiyor. Demek oluyor ki; bu IT işini biz iyi biliyoruz ve etik kurallara göre hareket ediyoruz. Zaten gerçek manada çok çok iyi değilseniz, bu uluslararası dev şirketlerin bizim çözümlerimizi seçme ihtimalleri dahi yok.

6.Sadece bir müşteriden ülkemize doğru yıllık çok sıfırlı DOLAR ihracatı ülkemizdeki herkese kazandırır. Hatta anlamsız rekabete giren, işimizi yapmayı engellemeye çalışan kişilere de kazandırır. Demek oluyor ki; bu ekonomik şartlarda bile ülkemize doğru dolar girişi sağlayabiliyoruz.

Tek motivasyonum var; insan hayatını kolaylaştıran “yazılım çözümleri” üretmek. Bunun için de yaptığım tek şey sadece çalışmak…

Bu kadar şeyi doğru yapmaya çalışıyorken; yanlışları ile iş yapmaya çalışanlara mesaj vermemek olmaz.

* Dünya devi telco firmalarına çözüm üretiyorken; ahbap/çavuş ilişkisi ile yerli telco firmalarımızı yönetenlere SELAM🤚🏻 olsun.

* Ahbap/çavuş ilişkisi ile telco kurumlarımızda iş yapan ve iş yapmamızı engelleyen firmalara, yöneticilere SELAM🤚🏻 olsun. Sıkıyosa adres orda; “Telefonica Peru”, gidip ordaki işimizi de engelleyin.

Bu son mesajım adresine ulaşmazsa bundan sonra direkt isim vereceğim burdan :)

LinkedIn Takip:

https://linkedin.com/in/mfevzikorkutata

#yerliüretim #yerlivemilli #ihracat #yazılım #fevzikorkutata

LinkedIn Takip: https://linkedin.com/in/mfevzikorkutata

--

--

M. Fevzi Korkutata

CTO | Man in the middleware.. Solves very large scale software Dev&Ops problems with a few chess moves!